Viikonlopun pikkujoulujen menussa oli sushin lisäksi kukkakaali-kurkkusalaattia, Edamamepapuja, limelohta ja karpaloparfaita. Kaikki vielä maidotonta ja laktoositonta!
Vahva suositus lohelle ja salaatille!
Kukkakaali-kurkkusalaatti (4 annosta)
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä1 kuorittu kurkku
1/2 kukkakaali
3 tsk sokeri
1 1/2 tl riisiviinietikkaa
1 1/2 rkl limemehua
3/4 tl suolaa
mustapippuria
Paahda siemenet. Kuori & paloittele kurkku ja kukkakaali. Siivuta kukkakaali ja kurkku juusto- tai vastavalla höylällä. Sekoita kaikki ja visko siemet päälle.
Limelohi (4 annosta)
Marinadi:
Marinadi: Sekoita aineet. Lisää lohen päälle ja paista 175°C.
1 rkl silputtua tuoretta chilia
1 limen kuori
2 rkl limemehua
1 rkl japanilaista soijaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
4 x 150 g lohta
Marinadi: Sekoita aineet. Lisää lohen päälle ja paista 175°C.
Voi tarjoilla esim. avokadovaahdon kanssa (2 avokadoa, 2 tomaattia, wasabia, limemehua, suolaa ja mustapippuria).
Njut!
- kristiinas -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti