sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Aasialaista with a twist

Vaikka rakastankin ruuanlaittoa ja olen jopa jossain vaiheessa vegeruokablogin perustamista, en nyt kuitenkaan ajatellut tehdä tästä mitään ruokablogia. Mutta koska viikonlopun puurojuhlissa oli puuron sijasta niin hyvää aasialaista (mitä se nyt tarkoittaakaan. Tietääkö joku mitä on eurooppalainen ruoka?) on pakko jakaa Camin reseptin kanssanne. Plus olen ajatellut, että tämä toimii myös hyvin arkistona itselleni kun vanha oldscool reseptikirjani alkaa olla aika täynnä.

Viikonlopun pikkujoulujen menussa oli sushin lisäksi kukkakaali-kurkkusalaattia, Edamamepapuja, limelohta ja karpaloparfaita. Kaikki vielä maidotonta ja laktoositonta!

Vahva suositus lohelle ja salaatille!

Kukkakaali-kurkkusalaatti (4 annosta)

1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 kuorittu kurkku
1/2 kukkakaali
3 tsk sokeri
1 1/2 tl riisiviinietikkaa
1 1/2 rkl limemehua
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Paahda siemenet. Kuori & paloittele kurkku ja kukkakaali. Siivuta kukkakaali ja kurkku juusto- tai vastavalla höylällä. Sekoita kaikki ja visko siemet päälle.

Limelohi (4 annosta)

Marinadi:
1 rkl silputtua tuoretta chilia
1 limen kuori
2 rkl limemehua
1 rkl japanilaista soijaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1/2 rkl juoksevaa hunajaa

4 x 150 g lohta

Marinadi: Sekoita aineet. Lisää lohen päälle ja paista 175°C. 
Voi tarjoilla esim. avokadovaahdon kanssa (2 avokadoa, 2 tomaattia, wasabia, limemehua, suolaa ja mustapippuria). 
Njut!

- kristiinas -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti