Eilen alkoi hiihdon jälkeen tehdä mielä hernekeittoa (ja pannaria mutta se on toinen stoori). Pikaisen googlettelen jälkeen selvisi, että herneiden pitää liota yön yli ja keiton kiehua monta tuntia. Ja tämähän luonnollisesti ei passannut koska nälkä oli tässä vaiheessa jo kiljuva. Kätevänä emäntänä en kuitenkaan jäänyt sormi suuhun vaan päätin olla hieman luova.
Ja näin syntyi vuoden 2016 tähän mennessä paras keitto (ja ehkä jopa ruoka). Ihan voin vain sattumalta. Hommasta tekee vielä hauskempaa myös se, että tämä keitto on helppoakin helpompi ja sen tekeminen kestää ehkä 20 min.
Eli ta-daa!
Valehernerokka (keskikokoinen kattila)
2-3 perunaa
1 isohko palsternakka
1 sipuli
2 pussi pakasteherneitä
Öljyä
Suolaa
Valkopippuria
Suolaa
1/2 purkkia creme fraîchea
Päälle:
Kikherneitä
Chiliä
Suolaa
Pilko peruna, palsternakka & sipuli. Freesaa peruna, sipuli ja palsternakka kattilassa öljyssä. Lisää vettä niin, että juur peittyy ja keitä niin kauan, että peruna kypsää. Lisää herneet, suola & pippuri, kiehauta & soseuta. Lisää vettä tarvittaessa. Heitä sekaan creme fraîche ja sekota. Paista kikherneet pannulla suolan & chilin kanssa. Koristele keitto kikherneillä ja nauti kylmän valkkarin kanssa. Perfecto!
Kuvaa ei ole koska söin niin nopeasti....
- kristiinas -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti