Pääsyy nyhtökaurametsästykseeni on visiitti Tukholmaan viikonloppuna. Sain Joonalta pyynnön toimittaa Ruotsin radiolle nyhtökauraa ja mitä sitä ei suomalainen tekisi kotimaaylpeyden nimissä. Eli ruotsinsuomalaiset voivat kiittää minua laatujournalismin mahdollistamisesta.
Ja koska pula-Suomessa on taas elintarvikkeiden annostelu menossa, nyhtistä saa ostaa vain 2 kpl/talous. Toisen paketin ajattelin nauttia tänään punaviinilasin kanssa. Koska nyhtökaura au naturel ei varmasti ole mikään makunystyröitä hivelevä kokemus, luulen, että siitä valmistuu tänään Bibimbapia seuraavalla reseptillä:
Bibimbap
250 g nyhtökauraa
3 dl riisiä
1 valkosipulikynsi
1 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
2 porkkanaa suikaleina
1 pieni kurkku
1 rasia tuoretta pinaattia
1 rasia sieniä
100g pavun ituja
3 munaa
Soijakastiketta
Chiliä
Keitä riisi. Paista nyhtökauraa, seesaminsiemeniä ja sieniä valkosipulin kera öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla. Pilko porkkana ja kurkku tikuiksi. Asettele riisi kulhon pohjalle ja lado vihannekset + nyhtis päälle. Paista munat + lisää päälle soijaa + chilikastiketta. Nauti!
Parasta viikonloppua! Muistakaa chillata kunnolla.
-kristiinas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti