perjantai 7. lokakuuta 2016

Nyhtökaura-gate

Kiitos korkeimmille voimille löysin vihdoin viikon etsinnän jälkeen nyhtökauraa - tuota kaikkien trenditietoisten ja ruokahifistelijöiden kultaa! Kiitos ja kunnia kuuluu tästä yksinomaan Sellon Citymarketin ystävälliselle lihatiskin pojalle, joka ensin kuunteli kärsivällisesti soittojani pitkin viikkoa ja sitten vihdoin perjantai-aamulla laittoi minulle tiskin alle pari rasiaa sivuun (vaikka luonnollisesti niin ei saa tehdä). Kiitos sitä ihana lihapoju (joka epäilemättä luet blogiani :))

Pääsyy nyhtökaurametsästykseeni on visiitti Tukholmaan viikonloppuna. Sain Joonalta pyynnön toimittaa Ruotsin radiolle nyhtökauraa ja mitä sitä ei suomalainen tekisi kotimaaylpeyden nimissä. Eli ruotsinsuomalaiset voivat kiittää minua laatujournalismin mahdollistamisesta.



Ja koska pula-Suomessa on taas elintarvikkeiden annostelu menossa, nyhtistä saa ostaa vain 2 kpl/talous. Toisen paketin ajattelin nauttia tänään punaviinilasin kanssa. Koska nyhtökaura au naturel ei varmasti ole mikään makunystyröitä hivelevä kokemus, luulen, että siitä valmistuu tänään Bibimbapia seuraavalla reseptillä:

Bibimbap

250 g nyhtökauraa
3 dl riisiä
1 valkosipulikynsi
1 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
2 porkkanaa suikaleina
1 pieni kurkku
1 rasia tuoretta pinaattia 
1 rasia sieniä
100g pavun ituja
3 munaa
Soijakastiketta
Chiliä


Keitä riisi. Paista nyhtökauraa, seesaminsiemeniä ja sieniä valkosipulin kera öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla. Pilko porkkana ja kurkku tikuiksi. Asettele riisi kulhon pohjalle ja lado vihannekset + nyhtis päälle. Paista munat + lisää päälle soijaa + chilikastiketta. Nauti!

Parasta viikonloppua! Muistakaa chillata kunnolla.

-kristiinas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti